MAT OCH POESI

Ugnsbakad lax med pepparrot och fetaost 4 port
4 laxfiléer
1 zuccini
2 tomater
2 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 paket fetaost
pepparrot
citron
salt och peppar

Ta fram din ugnsvarma form. Skär tomat och zuccini och lägg i botten.
Lägg laxen på grönsakerna. Peppra och salta ordentligt. Pressa en citronklyfta över laxen.
Blanda ihop crème fraiche, matlagningsgrädde och smulad fetaost.
Riv i ordentligt med pepparrot + lite salt.
Häll fetaostkrämen över laxen. Låt stå i ugnen på 225 grader 30-35.
puss.
















































Och så lite poesi:

Sommar
Jo
När jag såg havet tillslut
och våta klippor mot fötterna
Vassa havstulpaner mot mjuk
så kom barnet tillbaka
kikade fram bakom ridå av oro och stad
"Får jag komma fram?"
Men jag har så mycket annat jag måste göra
hinner inte sommar nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar